Beszámoló a Trianoni Konferenciáról
Az Akiknek Fáj Trianon Egyesület, a NEK (Nemzeti Együttműködési Közösség) Egyesülettel és az Összetartozunk Szövetséggel együtt 2019. december 13-án és 14-én Lakiteleken, a Népfőiskolán „Akiknek Fáj Trianon” konferenciát szervezett. Az összetartozás és a magyar identitás erősítése a  Kárpát-medencében élő magyarok között fontos célunk és feladatunk.
V. Nemzeti Identitás Tábor V. Nemzeti Identitás Tábor
2019.08.09-08.20. között került megrendezésre az V. Nemzeti Identitás Tábor, Ásotthalom-Tóthfalu-Ópusztaszer helyszíneken.  Az idei táborunk is a hagyományőrzés, együttműködés erősítése, határon túli és belüli kapcsolatok ápolása jegyében telt, mintegy 100 fő részvételével.
A Harangláb Zenekar ingyenes népzeneoktatása Tornyoson!
2019 márciusától 2019 júniusáig a Harangláb Zenekar a Zalai Harangláb Egyesület vállalta, hogy ingyenes óraadókén népzenére oktatja a magyar kultúrára, hagyományaira fogékony lakosokat a vajdasági Tornyoson. A lehetőség, amelyet immár az Egyesület által elnyert pályázat révén a Csoóri Sándor Alap is támogat, korhatár nélkül mindenkinek nyitott.
Felhívás
Kedves partnereink, kedves régi és új táborozók! Újra hív a Táborok Tábora, az V. Nemzeti Identitástábor! 2019. augusztus 9–20. Mórahalom–Tóthfalu–Tornyos–Zenta–Ópusztaszer
IV. Nemzeti Identitás Tábor - 2018 - kilencedik nap IV. Nemzeti Identitás Tábor – képgaléria – kilencedik nap
2018. augusztus 3-12. között negyedik alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Identitástábor. A kilencedik nap képválogatása.
Új tábor! NEMZETI IDENTITÁS TÁBOR - 2020
Szarvas, 2020. augusztus 3-10.
Akiknek Fáj Trianon konferencia Akiknek Fáj Trianon konferencia
Lakitelek, Népfőiskola 2019. december 13.

Nagyszerű volt!

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 08., szerda

2014. 10. 08.

Nagyszerű volt!

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában október elején rendezték meg a már hagyományosnak tekinthető gyermekheti rendezvénysorozatot. Mindenki nagy örömére, ismét egy nagyszerű héten vannak túl a diákok, a szervezők ugyanis mindennap érdekességekkel lepték meg őket.

Az óvónők az óvodásoknak közös programokat szerveztek, és kézműveskedtek, szebbnél szebb őszi témájú alkotásokat készítettek. Egy délután Bakos Árpád vendégeskedett a kicsiknél, és — ha csak néhány órácska erejéig is, de — bevezette őket a zene világába. A legapróbbak énekkel és tánccal ünnepelték a gyermekhetet.

Az alsó osztályos tanulókhoz többször is ellátogatott a Caritas vidám csapata, a Mosolycsalogatók, melynek tagjai hétfőn bohócruhát öltöttek, és tornaórát vezényeltek le a lurkók nagy örömére. Az apróságok kedden játékos vetélkedőn vehettek részt a helyi futballpályán. A többi közt könyvet egyensúlyoztak a fejükön, merőkanálban szállítottak labdát, párosával egyensúlyoztak labdát a fejükön, stb.

A hét többi napján a Védd a környezeted! elnevezésű rajzversenyen vettek részt. Az alsósok körében hatalmas sikert aratott a cserebere vásár is, melyen elcserélhették a megunt játékaikat, azaz új kincseket szereztek, és kezdetét vehette az önfeledt, vidám játék.

A felsősök frizuraversenyen mutathatták meg kreativitásukat. A fürge kezek szemet gyönyörködtető kreációkat alkottak. A kirakodóvásáron a gyerekek portékáikat árusították, ezzel gyűjtve pénzt az osztálykasszába. A tornatanárok spontán zumbaórával készültek, melyet a diákok nagyon élveztek, és az Így neveld a sárkányod! 2 című mozifilmet is megtekinthették a tornateremben.

Az utolsó nap az őszi futóverseny jegyében telt el. Az osztályközösségek csoportokban vonultak a verseny helyszínére, és az egész falu gyermekkacajtól volt hangos. Habár a megmérettetés emberpróbáló volt, a legkitartóbbak elnyerték méltó jutalmukat — az áhított dobogós helyezést.

A programsorozat szinte véget sem ért, amikor a tanulók máris azt kérdezgették: mikor lesz a következő…