X. Lendvai Halászléfőző Fesztivál

 2014. szeptember 24., szerda


     Nem vallottunk szégyent! Az is előfordulhat, hogy főztünk ízkölteménye is közrejátszott abban, hogy 2014. szeptember 22-én a szegedi halászlé hivatalosan is bekerült a Magyar Nemzeti Értéktárba, ami a hungarikummá válás előszobájának tekinthető. A hungarikumok „csak Magyarországra jellemző, különleges, egyedi, kimagasló minőségű magyar termékek, nemzeti értékeink”, tehát identitásunk részét képezik.

     Mitől szegedi a szegedi halászlé Lendván is?
     A hungarikumnak számító szegedi halászlé sűrűbb társainál, mivel alapléből, passzírozva készül, az alapanyagokat tekintve pedig friss, jó minőségű Szeged környéki hal, makói vöröshagyma és jó minőségű Szeged környéki pirospaprika az ideális. Emellett minden szakács beleviszi egyéniségét.