Szabályzat

 2020. május 01., péntek

 

NIVO – Nemzeti Identitás Vetélkedő Online/Okosan Versenyszabályzat

 

Az Összetartozunk Szövetség és a Nemzeti Együttműködési Közösség NIVO – Nemzeti Identitás Vetélkedő Online/Okosan címmel pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban:

  1. kategória: Szavalóverseny
  2. kategória: Ének – hangszeres zene/ének – tánc
  3. kategória: Kisfilm – klipp

+1. kategória: Hajós Alfréd Szellemi Olimpia

A pályázók köre:
Pályázhat bármely Kárpát-medencei, magyar együttműködésben érdekelt magyar anyanyelvű fiatal vagy örökifjú, de pályázhat a világ bármely táján élő nemzet-társunk is, aki a Kárpát-medencei szülőfölddel aktív kapcsolatban áll. “Mert a kő marad…!”

 

Az első három kategóriára vonatkozó egységes szabályzat:

Beküldési határidő:
2020. június 15. 20.20 óra

Pályázatok beküldése:
Egy pályázó minden kategóriában több folyamatos kisfilmet, szerkesztett videót vagy klippet is feltölthet a https://www.facebook.com/MagyarSiker.hu/ Facebook oldalra.
A videók hossza 1 – 3 perc hosszúságú lehet.

A videók feltöltése során kérjük kategóriánkként a következő hashtagek használatát:

Szavalóverseny: #nivo1szavalas
Ének: #nivo2enek
Hangszeres zene/ének: #nivo2hangszeres
Tánc: #nivo2tanc
Kisfilm: #nivo3kisfilm
Szavalóversenyre ajánlott versek listája:
Kölcsey Ferenc: Himnusz                             Wass Albert: Üzenet haza
Vörösmarty Mihály: Szózat                          Ady Endre: Föl-földobott kő
Nyerges Attila: Nélküled                               Babits Mihály: Hazám
Petőfi Sándor: Magyar vagyok                      Radnóti Miklós: Nem tudhatom
Sajó Sándor: Magyar ének 1919-ben            Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus (részlet)
József Attila: Nem, nem, soha!                     Szőke István Attila: Esküszünk!

A pályázatok értékelése:
A beérkezett alkotásokat Kárpát medence jelenleg 8 ország magyarlakta régióinak szakmai civil képviselői előzetesen a kiírási követelmények megfelelésére ellenőrzik, majd a megfelelt videók megjelennek a
https://www.facebook.com/MagyarSiker.hu/
 közösségi oldalon. A közösségi oldalon történő tetszésnyilvánítások és a szakmai zsűri javaslatának figyelembevételével minden kategóriából a legjobb 10 pályamű végső szavazásra kerül a fenti oldalon 2020. június 16-tól 20-án 19.20 óráig.

Azok a videók részesülnek előnyben, amelyek inspirálóak, jól érthető a mondanivalójuk és vizuálisan is jó minőségűek. A videók rögzítésének módja szabadon választható, benyújthatóak mobiltelefonnal, fényképezőgéppel, HD kamerával készült felvételek. Javasoljuk, hogy amennyiben a beküldött pályaművek megvágására nincs lehetőség, úgy csak a verseny témájába illő rész kerüljön felvételre, valamint, hogy a beküldött videó lehetőleg 8-20 Mb/perc minőségű legyen.

A pályázat eredményhirdetése:
A fenti közösségi oldalon 2020. június 20-án 18.00 órakor.

Díjazás mindhárom kategóriában:
1. helyezett: összesen max. 75.000 Ft
2. helyezett: összesen max. 50.000 Ft
3. helyezett: összesen max. 25.000 Ft

A pályázó hozzájárul, hogy a pályaművek a Összetartozunk – Kárpát-medencei Magyarság Facebook oldalára (facebook.com/MagyarSiker.hu) illetve megosztva más közösségi oldalra és a youtube csatornára is felkerülnek.

A pályázó a pályázat eredményétől függetlenül hozzájárul ahhoz, hogy az általa beküldött alkotásokat az Összetartozunk Szövetség és a Nemzeti Együttműködési Közösség és társszervezetei korlátozás nélkül felhasználják, nyilvánosan levetítsék.

A pályázati kiírás és a beérkezett alkotások a http://magyarsiker.hu/ oldalon is megtekinthetőek.
A nyertesek hozzájárulnak a nevük és lakhelyük (település) közléséhez saját honlapunkon (magyarsiker.hu) és közösségi oldalainkon.

 

A Hajós Alfréd Szellemi Olimpiára vonatkozó szabályzat:

Az Összetartozunk Szövetség és a Nemzeti Együttműködési Közösség a NIVO 3+1. kategóriájában online vetélkedőt hirdet magyarsággal, honismerettel kapcsolatos témakörökben Hajós Alfréd Szellemi Olimpia néven.

A játék időtartama:
2020.május 1. – 2020.június 4.

A verseny menete:
2020. május 1-június 2. között a versenyzők a https://www.facebook.com/MagyarSiker.hu/ közösségi oldalon minden nap 8:00 órakor a magyarsággal, honismerettel kapcsolatos feladványokat kapnak, amelynek megoldását a nekkozosseg@gmail.com e-mail címre várjuk vissza. Egy feladvány több kérdésből is állhat, ebben az esetben 1 kérdés megválaszolása 1 pontot (garast) ér. A levél tárgyába minden esetben kerüljön bele a feladat közzétételének dátuma.

A megoldások visszaküldésének határideje:

  • május 1-június 2. közötti feladványok megoldását 2020. június 2. 23 óra 59 percig.
  • június 3-i feladványra való válaszadás várhatóan időkorlátos lesz! A fenti játékrész 33 napján elért legtöbb pontszámmal rendelkező 7 fő időben tájékoztatást kap a jún. 3-i 100. feladvány lebonyolításáról.

Díjazás:
1. helyezett: összesen max. 100.000 Ft
2. helyezett: összesen max. 50.000 Ft
3. helyezett: összesen max. 25.000 Ft

A Hajós Alfréd Szellemi Olimpiára várjuk plusz pontokért (garasért) a magyarsággal, honismerettel kapcsolatos szellemes, érdekes kérdéseket, feladványokat, feladatsorokat (rövid válasz, kifejtős kérdés, feleletválasztás, igaz-hamis, párosítás, rejtvény, képrejtvény, stb. formában) a megoldással együtt a nekkozosseg@gmail.com email címre, május 31-ig.
A szakmai bíráló bizottság a sértő vagy a témától teljesen eltérő kérdéseket szűri, de egyéb tartalmi szempontból nem vizsgálja őket. A döntőben, a 100. feladványban egy családból, egy lakcímről 1 fő vehet részt.

 

A nyertesek hozzájárulnak a nevük és lakhelyük (település) közléséhez saját honlapunkon (magyarsiker.hu) és közösségi oldalainkon.

A változtatás jogát fenntartjuk!!