A Vajdasági Vegyeskar vendégszerepelt Szabadkán

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 26., vasárnap

2014. október 26.

Ma este Szabadkán, a Városháza dísztermében hangversenyt adott a Vajdasági Vegyeskar az Electe Civil Szervezet szervezésében. A koncerten Stevan Stojanović Mokranjac, szerb zeneszerző halálának századik évfordulójáról emlékeztek meg, melyen a zeneszerző világi és egyházi művei mellett magyar népdalok is elhangzottak.

A 2006-ban alakult kórus nem először lépett fel Szabadkán, és ahogyan két éve, most is nagy sikert aratott. A Stevan Mokranjac halálának századik évfordulója alkalmából rendezett országos koncertsorozat egyik fő állomása volt Szabadka. A hangversenyen azokat a magyar népdalokat adták elő, amelyekkel 120 éve, 1894-ben a Belgrádi Énekkar és Mokranjac vendégszerepelt Budapesten.

Görög Noémi, az Electe Civil Szervezet művészeti igazgatója a Vajdaság Mának nyilatkozva elmondta, hogy az idei repertoáron három rendezvény szerepel még: november 11-én hazai kortárs zeneszerzők művei kerülnek terítékre, 12-én pedig I. világháborús témájú művek valamint az I. világháború táján született szerzemények kerülnek bemutatásra két újvidéki színész közreműködésével. December 12-én pedig a hagyományos Electe évadzáró hangversenyt szervezik meg. Kiemelte, hogy az évad hátralévő koncertjeinek is a szabadkai Városháza díszterme ad otthont, amelyekre a belépés továbbra is díjtalan.

Huszka Lilla