Határtalan gyermekfesztivál II., Zenta-Palics, 2015.06.14-17.

 Beszámolók '15  |   2015. június 24., szerda

A tábor első része délvidéki helyszíneken valósult meg. Zentán részt vettünk a Mosolytenger fesztiválon, ahol a gyerekek játékokon keresztül fejleszthették szociális kompetenciájukat, mozgáskoordinációjukat, kreativitásukat. Az egész délutánt felölelő játék mellett előadások és koncertek is színesítették a programot.1

 

A zentai kilátóban tett látogatásunk hozzájárult a magyar történelem egy kiemelkedő eseményének megértéséhez, megtanulásához, amelyet terepasztallal, képekkel szemléltettek.

3

 

A zentai városi múzeum a helyi kultúrát, hagyományokat és történelmet mutatta be a gyerekeknek (halászat, életmód, őskori és újkori emlékek). A helyi diákok örömmel vállalkoztak a profi idegenvezető mellett, az alkalmi muzeológus szerepére. Lelkesen mesélték el nekünk, hogyan kell használni a különböző népi mesterségek eszközeit.

5

 

Ellátogattunk a Lajta Béla nevéhez fűződő tűzoltólaktanyába is. Az épület népies, szecessziós stílusa miatt alkalmas volt a magyar kultúra szépségeinek bemutatására. A megszerzett műveltséget játékos tudásteszttel mélyítettük el.

7

 

A tábor keretein belül a palicsi állatkertben is jártunk. A táborban játszott közösségépítő és szerepjátékok összekovácsolták a résztvevőket.

9

 

Az utolsó napon Szabadkán szecessziós épületeket néztünk meg. valamint a magyar nagykövetséghez is elsétáltunk.

12