Világhírű japán zongoraművész koncertezett Zentán

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 10., péntek

2014. október 10.

Világhírű japán zongoraművész koncertezett Zentán

Ingrid Fujiko Heming zongorajátékával lenyűgözte a zentai közönséget

Varázslatos koncerttel lepte meg a zentai közönséget ma este a Városi Hangversenyteremben a világhírű japán zongoraművésznő, Ingrid Fujiko Heming, aki New York, Tokió, Berlin, Párizs és más világvárosok után érkezett a Tisza-parti településre, ahol a Japan Tobacco International vállalat támogatásával, a Japán Nagykövetség való együttműködés eredményeképpen adott koncertet.

Ingrid Fujiko Heming 1932-ben született. A hallását nagyon fiatalon elveszítő és később is csak részben visszanyerő művésznő energiája és kiemelkedő tehetsége új dimenziót ad a komolyzenének, írják róla kritikusai, akik szerint különösen híres előadása a La Campanella, amelyet cédére is felvettek, és több, mint kétmillió példány kelt el belőle, ami óriási eredménynek számít a komolyzene világában. A zentai közönségnek alkalma nyílt ennek a műnek a meghallgatására is, de emellett Chopin, Mozart és Debussy szerzeményei közül is meghallhattak néhányat a művésznő előadásában.

– Fiatalon nem értettem, mit jelent a Róma sem egy nap alatt épült közmondás, de most már értem, és tudom, miért bűvöl el annyi embert az, ahogyan előadom a La Campanellát. Ez azért van, mert a dallamokon keresztül az én rögös utamat hallgathatják és ismerhetik meg. Az életem igazán nehéz volt, ezt azonban nem akarom eltitkolni, hanem minden érzésemet szeretném kifejezni a zongorajátékommal – magyarázta Ingrid Fujiko Heming, aki különleges zongorajátékával olyannyira lenyűgözte a zentai közönséget, hogy annak tagjai felállva tapsoltak a koncert végén, ekképpen köszönve meg azt a különleges élményt, amit tőle kaptak.

A japán gyökereire büszke JTI vállalat minden évben megpróbálja bemutatni a szerbiai közönségnek a japán kultúra és hagyomány egy-egy szeletét, arra törekedve, hogy minél jobban hozzájáruljon a két ország közötti baráti kapcsolat erősítéséhez, aminek jegyében a vállalat a Japán Nagykövetséggel közösen az elmúlt évek során több neves japán előadót is bemutatott már a zentai és a belgrádi közönségnek.

H. G.