Nemzeti Identitástábor 2018

 Aktuális, Hírek, események - várható magyar sikerek  |   2018. január 26., péntek

Felhívás

A Nemzeti Együttműködési Közösség és az Összetartozunk Szövetség negyedik alkalommal rendezi meg 2018. augusztus 3 – 12 között a 4. Nemzeti Identitástábort Panyola – Telkibánya – Rozsnyó – Bugac helyszíneken.

A táborban a magyar identitást erősítő hagyományokat elevenítjük fel. Néptánc-, népdal – és kézműves foglalkozásokat tartunk, történelmi és néprajzi előadásokat hallgatunk meg, és természetesen felkeressük a környék nevezetességeit. Táborunk ezúttal a Szatmár megyei Panyolán kezdődik, ahol egy nagyon jó hangulatú fesztiválon veszünk részt, majd a következő napok kirándulásainak kiindulópontja Telkibánya lesz. Ezt követően utazunk Felvidékre, ahol az előzőleg említett programokra kerül sor, majd az utolsó napokban Bugacon a Kurultáj Fesztivált látogatjuk meg.

A kirándulásokon fellépéseket tervezünk a jelentkező csoportoknak pl. Krasznahorkán, Kassán, stb., ahol egyéni, kiscsoportos produkciók mellett a táborban tanult közös produkciót is bemutatjuk.
Olyan lelkes 12-18 éves fiatal táncosok, énekesek és csoportonként max. 1 fő felnőtt kísérő jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vennének a meghirdetett programon.

A 10 napos tábor önköltsége 330 euró (100.000 Ft), amely tartalmazza a buszos utazást, a tábor alatt a szállást és étkezést, a közreműködő előadók tiszteletdíját, valamint a helyismereti kirándulásokat, ám csak részvételi hozzájárulást kérünk (10 000 Ft/fő).

Jelentkezni folyamatosan – lehetőleg 2018. május 20-ig – a jomagyarsiker@gmail.com e-mail címre elküldött kitöltött jelentkezési lappal lehet.

Szani Marianna
Összetartozunk Szövetség

Baksa József
Nemzeti Együttműködési Közösség