A gyermekmosolyért

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 14., kedd

2014. 10. 14.s

A gyermekmosolyért

A gyermekhét alkalmából a szabadkai J. J. Zmaj iskola Gyermekszövetségének vezetősége az idén is gazdag programot állított össze.

Október második hetén megszervezték a kisállatok kiállítását, rajzversenyt tartottak, sportvetélkedőt osztályok, illetve tanárok és diákok között, gyermekvásárt, Mutasd meg, mit tudsz! vetélkedőt, frizurakészítést, zumbát. A nagyszünetekben zene szólt. A felsősök egy napra átvették az „irányítást”, és ők tartottak órákat. Az elsősöket ünnepélyes keretek között vették fel a Gyermekszövetségbe. Az iskola vendégül látta a híres élsportolót, Mestert Gyulát is. A diákparlament javaslatára a hét minden napjának külön színe volt, és az adott napon meghatározott színű ruhát illett a tanulóknak magukra ölteniük. Így hétfőn pirosban, kedden sárgában, szerdán rózsaszínben vagy lilában, csütörtökön kékben, pénteken pedig fehérben érkeztek a diákok, valamint a tanítók, tanárok zöme is.

Minden gyermekmosoly mögött ott a család — volt az idei gyermekhét mottója a szerbiai, ezáltal a szabadkai iskolákban is.