Tisza-kedvelő művészek kiállítása Zentán

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 21., kedd

2014. október 21.

Tisza-kedvelő művészek kiállítása Zentán

Vörös Attila főszervező a kiállítás megnyitóünnepségén

Nyolc ismert művész, Barna Kolozsi Valéria, Boros György, Gyurkovics Hunor, Mezei Erzsébet, Molnár Imre, Péter László, Tóth Alisa és Zsáki István vett részt az idei Tisza-kedvelők Nemzetközi Művésztelepén, ahol valamennyien a Tiszához, illetve Zentához kötődő alkotásokat készítettek, amelyekből nagyszabású kiállítás nyílt a zentai Művelődési Ház kiállítási termében, ahol a képek nemcsak megtekinthetőek, hanem licitálni is lehet rájuk.

A Tisza-kedvelők Nemzetközi Művésztelepe ötlete Vörös Attilától, a Tisza-kedvelők Egyesülete elnökétől származik, aki saját bevallása szerint már kisgyermekként megfogalmazta, hogy egyszer szeretne létrehozni egy olyan telepet, ahol neves művészek szabadon alkothatnak, és mindeközben jól is érezhetik magukat együtt.

– Mi, zentaiak nagyon büszkék vagyunk a Városházára, a Tiszára, már-már szimbólumokként tekintünk rájuk, de a messziről jött ember lehet, hogy másként látja ezeket, és lehet, hogy neki nem azok a dolgok a legfontosabbak, mint nekünk. A tavalyi, illetve az idei műveken azt lehet megnézni, hogy ők hogyan látják mindezt – magyarázta Vörös Attila, a Tisza-kedvelők Nemzetközi Művésztelepe főszervezője, majd hozzátette: – Régen Zentán volt olyan galéria, ahol neves művészek képeit lehetett megvásárolni, ma viszont már egyre nehezebb hozzájutni a magas művészi értéket képviselő képzőművészeti alkotásokhoz, és az emberek is egyre inkább kezdenek belenyugodni ebbe, kezdenek egyre inkább megelégedni az amatőr festők műveivel, amin mindenképp szeretnénk változtatni annak érdekében, hogy olyan alkotások kerülhessenek a falakra, amelyek magas művészi értéket képviselnek, ugyanakkor mindenki számára elérhető áron hozzájuk lehet jutni. A következő évi művésztelepet mindig az adott évben született képek eladása során befolyt összegből igyekszünk megszervezni. Nagyon örülünk annak, hogy a tavaly készült képek árából sikerült megszerveznünk az idei művésztelepet, és reméljük, hogy ez a továbbiakban is így lesz majd!

A művészek saját elmondásuk szerint valamennyien nagyon jól érezték magukat a művésztelepen, amelynek az elindítására irányuló kezdeményezést is igen örvendetesnek tartják. A központi témát mindannyian más-más módon közelítették meg, ám egyebek mellett éppen ez az, ami izgalmassá és sokszínűvé teszi a kiállításukat, amely október 24-éig munkanapokon délelőtt 10 és 12, valamint délután 17 és 19 óra között várja az érdeklődőket a zentai Művelődési Ház kiállítási termében, ahol amellett, hogy megtekinthetik az alkotásokat, ajánlatokat tehetnek a megvásárlásukra is. A kiállítás anyagát a tervek szerint a későbbiek során Magyarkanizsán, Topolyán és Szabadkán is bemutatják majd.

H. G.