Beszámoló a Trianoni Konferenciáról

 Aktuális, Hírek, események - várható magyar sikerek  |   2020. január 10., péntek

Az Akiknek Fáj Trianon Egyesület, a NEK (Nemzeti Együttműködési Közösség) Egyesülettel és az Összetartozunk Szövetséggel együtt 2019. december 13-án és 14-én Lakiteleken, a Népfőiskolán „Akiknek Fáj Trianon” konferenciát szervezett. Az összetartozás és a magyar identitás erősítése a  Kárpát-medencében élő magyarok között fontos célunk és feladatunk.

A sok közös téma megbeszélése során, a határontúli és a magyarországi helyi közösségek között a távoli barátságok szorosabbra szövődtek illetve új partneri kapcsolatok is kialakultak, amivel a kapcsolati háló erősödött és bővült is. Öröm volt látni a tartalmasan összeállított bemutató prezentációkat, kisfilmeket és vacsora után, sőt még másnap reggeli után is hallgatni a Kerekasztalbeszélgetéseken a jobbnál, jobb ötleteket, amiket mindenképp beépítünk majd a 2020-ban megrendezendő Jubileumi, 100 éves Ünnepségsorozatunkba.

A mai nappal megkezdődött a Nemzeti Összetartozás éve. Gyászév helyett legyen ez tisztelgés a magyar nemzet nemzethűsége előtt! Egy nap megemlékezés és 365 nap nemzeti összetartozás. Ennek szellemében azt tervezzük, hogy  2020. áprilisában a megbeszéltek szerint folytatjuk az egész éven átívelő  programsorozatunkat egy 100 fős Konferenciával valahol Magyarországon, ahol tervünk szerint többek között felkeressük a Várpalotai Trianon Múzeumot is majd a legaktívabb résztvevőkkel együtt elutazunk Brüsszelbe.

Végezetül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni Lezsák Sándor úrnak, az Országgyűlés alelnökének azt az 50 db Trianonnal kapcsolatos könyvet, melyet minden résztvevőnek szét tudtunk osztani. Mindenkinek nagyon szépen köszönjük az aktív részvételt.  Külön köszönjük a 15 előadónak az igazán gondolatébresztő és tartalmas előadásokat, valamint Boros Zoltánné Editnek a helyi szervezést, segítést.