EU -Vajdasági Felnőttképzési Központ – Zenta

 2014. május 22., csütörtök
EU -Vajdasági Felnőttképzési Központ
euvajfk.jpg

Az EU-Vajdasági Felnőttképzési Központ 2006-ban alakult. Tevékenységünkkel szeretnénk lehetőséget teremteni az élethosszig tartó tanulásra. További feladatunknak tűztük ki, hogy minél több információt juttassunk el az érdeklődőkhöz, amely segíti családjuk boldogulását, szakmai fejlődésüket, a foglalkoztathatóságot, a vállalkozói és a civil szféra fejlődését. Hisszük, hogy az együttműködés a haladás alapköve és megmozdulásainkat is ez jellemzi. Első projektjeink között volt az „I. Kutató Ifjak Konferenciának” megszervezése, amelyen a középiskolás tanulók egy prezentációval mutatták be kutatásaikat. A rendezvény nyitott volt, melyet úgy felnőttek, mint fiatalok is látogattak. Az egész napos rendezvény alatt az előadók és a hallgatóság bővíthette tudását, választ kaphattak kérdéseikre és ismeretséget köthettek.
A célok, amelyek vezéreltek bennünket:
Lehetőséget adni a középiskolás tanulóknak, hogy ismerkedjenek a kutatás fontosságával és folyamatával, megtanulják az ismereteiket és gondolataikat továbbadni.
Felhívni a társadalom figyelmét a tehetséges fiatalok munkájára, mivel ők képezik a társadalom fejlődésének kulcsfontosságú rétegét.
Kiemelten foglalkozni a társadalom számára fontos problémákkal (2009-ben a környezetvédelem kérdése volt a középpontban)
A második konferencia már két napos volt. A felnőttek számára is lehetőséget nyújtottunk, hogy bemutassák tanulmányaikat és elmondják véleményüket a Szakmai Konferencia keretein belül. A konferencia rámutatott arra, hogy bár a résztvevők különböző szakterületeken tevékenykedtek, a problémák átfedték egymást és a megoldáshoz vezető út a közös együttműködés.
Idén, március 26-27-én, negyedik alkalommal kerül megrendezésre a már vajdasági szintűre növekedett kétnapos konferencia. Kiemelt témája az energiatakarékosság, de szívesen várunk minden sikeres kutatómunkát.