Folytatódik a Civil Napok rendezvénysorozat

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 13., hétfő

2014. 10. 13.

Közel húsz sepsiszentgyörgyi szervezet képviseltette magát a Civil Napok keretén belül szervezett Civil sétányon az elmúlt hétvégén a megyeszékhely központjában. A Civil Napok rendezvénysorozat folytatódik, novemberben konferenciát tartanak.

civilnapok2014sztgy_b

Közel húsz szervezet vett részt az elmúlt hétvégén szervezett Civil Sétányon Sepsiszentgyörgyön (Fotó: CIVEK)

Opra Szende-Zsófia, a Civilek Háromszékért Szövetség programvezetője elmondta, hogy az eseményen bemutatkozott közel húsz egyesület mindegyike Sepsiszentgyörgyön tevékenykedik. Főként szociális területen dolgozó civil szervezetek képviseltették magukat, ugyanakkor néhány ifjúsággal foglalkozó egyesület is kint volt a sétányon. Az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete különböző kiadványokkal, a Jogaink Romániában magyarul című, általuk megjelentetett kötettel vettek részt a sétányon, a Turulmadár Ifjúsági Iroda standjánál társasjátékozni és felfújt léggömböket lehetett lyukasztgatni, más standoknál pedig lehetőség adódott vérnyomás és vércukorszint mérésre is.

A programvezető kifejtette, a Civil Napok elnevezésű kezdeményezésüket már negyedik éve szervezik meg, ennek szerves része a sétány, amely a városlakók és a településen működő szervezetek találkozóhelye. „Célunk a rendezvénnyel, hogy az egyesületek eljuthassanak célcsoportjukhoz, valamint itt programjaikat népszerűsíthették is, hiszen szemtől szembe találkozhattak a lakossággal. Ez egy olyan esemény, amely civilektől, civilekről és civileknek szól” – fogalmazott a programvezető, aki hozzátette, hogy az idei rendezvénysorozat rendhagyó módon zajlik, ugyanis több helyszínen és különböző időpontokban szerveztek eseményeket.

Első ízben még szeptember közepén került sor Civil Sétányra Kézdivásárhelyen, amelyen főként a céhes város szervezetei képviseltették magukat. Második megállóként az elmúlt hétvégén megszervezett sétány szerepelt, míg harmadik alkalommal egy konferencia keretén belül találkozhatnak az egyesületek.

A programvezető elmondta: a Hatékony kommunikáció címmel sorra kerülő értekezés november 14-én lesz. Hozzátette: a konferencia megszervezésével céljuk, hogy ne csupán népszerűsítési lehetőséget, hanem szakmai fejlődést is biztosítsanak a háromszéki szervezeteknek. Mint mondta, ezeken a beszélgetéseken egymás tapasztalatait, valamint jó példákat ismerhetnek meg a civilek, tanulhatnak, és az egyesület mindennapi életébe is beépíthetik az elsajátítottakat.