Nagyszerű volt!

 Beszámolók '14, Beszámolók sikerekről  |   2014. október 08., szerda

2014. 10. 08.

Nagyszerű volt!

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában október elején rendezték meg a már hagyományosnak tekinthető gyermekheti rendezvénysorozatot. Mindenki nagy örömére, ismét egy nagyszerű héten vannak túl a diákok, a szervezők ugyanis mindennap érdekességekkel lepték meg őket.

Az óvónők az óvodásoknak közös programokat szerveztek, és kézműveskedtek, szebbnél szebb őszi témájú alkotásokat készítettek. Egy délután Bakos Árpád vendégeskedett a kicsiknél, és — ha csak néhány órácska erejéig is, de — bevezette őket a zene világába. A legapróbbak énekkel és tánccal ünnepelték a gyermekhetet.

Az alsó osztályos tanulókhoz többször is ellátogatott a Caritas vidám csapata, a Mosolycsalogatók, melynek tagjai hétfőn bohócruhát öltöttek, és tornaórát vezényeltek le a lurkók nagy örömére. Az apróságok kedden játékos vetélkedőn vehettek részt a helyi futballpályán. A többi közt könyvet egyensúlyoztak a fejükön, merőkanálban szállítottak labdát, párosával egyensúlyoztak labdát a fejükön, stb.

A hét többi napján a Védd a környezeted! elnevezésű rajzversenyen vettek részt. Az alsósok körében hatalmas sikert aratott a cserebere vásár is, melyen elcserélhették a megunt játékaikat, azaz új kincseket szereztek, és kezdetét vehette az önfeledt, vidám játék.

A felsősök frizuraversenyen mutathatták meg kreativitásukat. A fürge kezek szemet gyönyörködtető kreációkat alkottak. A kirakodóvásáron a gyerekek portékáikat árusították, ezzel gyűjtve pénzt az osztálykasszába. A tornatanárok spontán zumbaórával készültek, melyet a diákok nagyon élveztek, és az Így neveld a sárkányod! 2 című mozifilmet is megtekinthették a tornateremben.

Az utolsó nap az őszi futóverseny jegyében telt el. Az osztályközösségek csoportokban vonultak a verseny helyszínére, és az egész falu gyermekkacajtól volt hangos. Habár a megmérettetés emberpróbáló volt, a legkitartóbbak elnyerték méltó jutalmukat — az áhított dobogós helyezést.

A programsorozat szinte véget sem ért, amikor a tanulók máris azt kérdezgették: mikor lesz a következő…