Magyar Történelemkedvelők Tudatos Társasága – Magyar Történelemkedvelők Találkozója – NEA-NO-20-O-V-0666

 Beszámolók 2020  |   2021. április 28., szerda

Magyar Történelemkedvelők Tudatos Társasága

Projekt Címe: Magyar Történelemkedvelők Találkozója

Pályázati azonosító: NEA-NO-20-O-V-0666

Szakmai Beszámoló

 

A Magyar Történelemkedvelők Találkozója című  NEA-NO-20-O-V-0666 pályázati  azonosítószámú, programját  a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, támogatta a Miniszterelnökség irányító szervként való együttműködésben.A szervezet fő tevékenysége a Nemzetközi, főként határon túli és a kárpát-medencei civil szervezeti partnerség kialakítása, koordinálása, a magyarkapcsolatok segítése, erősítése. Az egyesület célja olyan kulturális programok szervezése, megvalósítása, amelyek felkeltik a magyar történelem megismerésére való igényt, valamint a meglévő és a programok kapcsán megszerzett ismereteket mélyítik, a programokon résztvevők magyar identitását erősítik. Ennek érdekében további cél a magyar civil szervezetekhez kötődő civil sikerek közvetítése. Közművelődési, művelődési, közéleti események, művészeti programok szervezése. A kulturális örökség védelme, védelmének segítése, erősítése. Különböző kulturális programok szervezésével, amelyek felkeltik a magyar történelem megismerését, valamint növelik a történelemszeretők körét.

Programok:

2020.06.20. Előkészítő Kerekasztal,(Nyárád)

A nemzeti összetartozás napjához kapcsolódóan június 4. helyett,  20-án tartottuk meg az  Előkészítő Kerekasztal , melynek célja a trianoni békediktátum évfordulójáról való méltó megemlékezés, valamint az ezzel kapcsolatos információk gyors és hatékony közvetítése, az összetartozás érzésének erősítése volt. Be kívántuk mutatni, hogy a békediktátum minden igyekezete ellenére fennmaradt a magyarság és a magyarságtudat a Kárpát-medencében.

2020.08.21-23.Magyar történelemkedvelők találkozója az Identitás táborban

  1. augusztus 21-23. találkozót, konferenciát és fórumokat szerveztünk a 100 éves évfordulóhoz kapcsolódva. Szerettük volna ha a tervezett programba minél több történelem, magyar és más szakos tanárt és részt vesz a  határainkon innen és túl. A találkozó során amellett, hogy lehetőség nyílott a történelmünk szomorú meghatározó momentumáról való méltó megemlékezésre, a program a magyar-magyar kapcsolatok megerősítését is szolgálta, valamint az összetartozás érzését erősítettük. Emellett lehetőség nyílott a tapasztalatcserére is, a magyar történelemmel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására is. A találkozóra az Identitás tábor keretében került sor, melynek egyik napján Felvidéki utazást terveztünk.

2021.03.24.Magyar Történelemkedvelők Találkozója Online Záró Kerekasztal

  1. március 24-én Online Záró kerekasztal megbeszélést tartunk a programsorozat végén, amely nem csak az egész év eseményeit beszéltük át, de egyben a jövő évi programok tervezése elkezdődött.

Jelen pályázat hozzájárult, hogy (15fő) részére  2020.08.21-és 23  között  szállást és étkezést tudtunk biztosítani a program alatt.

A pályázat a program megvalósításán felül lehetőséget nyújtott a szervezetünk működésének finanszírozására is: ide értve az iroda bérlés, honlapon  való hirdetést,  1 fő munkatárs teljes munkaidőben való alkalmazását   koordinátori munkakörben, továbbá 1 főt egyszerűsített foglalkoztatás keretében.Végezetül pedig a  személygépkocsi költségtérítésben, mely   hozzájárult  partnereink, kapcsolataink megtartásához, illetve szervezeti feladataink ellátásához.